Start Digitaal Tafelen

De eerste aanzet is gegeven voor het project Digitaal Tafelen. Dit samenwerkingsverband gaat de collecties van musea in Ede ontsluiten. Digitaliseren en zichtbaar maken via Internet. Dit zal gaan via de website CollectieGelderland.nl.

We zijn gestart met het deelproject ‘collecties gereed maken voor publicatie online’. Dit houdt praktisch in dat de objecten die geregistreerd zijn of worden in de registratie software Adlib, qua inhoud en opmaak uniform en geschikt gemaakt moet worden voor gebruik in de website CollectieGelderland.
Dit gaat later ook als basis dienen om de collecties van de 6 musea in dit samenwerkingsverband te presenteren aan het publiek op een multitouch-tafel.

digitale-tafel

Van een aantal deelcollecties uit het museum worden nu samenvattende verhalen gemaakt. Dit zijn onderwerpen die ook een GPS coordinaat hebben. De vindplaats, de crashsite of de plek van een historisch gebouw bijvoorbeeld. Deze, gecombineerd met foto’s en eventueel filmpjes worden dan weer gebruikt voor Edeopde kaart.nl. Een aanrader trouwens !!!
De derde etappe wordt het inrichten van digitale tafels met deze inhoud. Tegelijkertijd zal onze website sponsor webwerkplaats.nl de bestanden van Museum Deelen in de site Collectie Gelderland.nl terugkoppelen naar onze eigen website zodat u ook in onze eigen website de collectie kunt bekijken.

Marco Houtgraaf is ondertussen zelfs al zover dat we een eigen presentatie kunnen programmeren voor een digitale tafel !

digitale multitouch tafel voor museum deelen

Misschien ook interessant: